عدم پذیرش و تصویب لوایح FATF در دولت و مجلس گذشته و مخالفت جدی افراد تصمیمگیر در مجمع تشخیص مصلحت نظام، باعث شد نام ایران در کنار کره شمالی در لیست سیاه این گروه ویژه اقدام مالی قرار بگیرد.
حال چند صباحی است که زمزمههایی به گوش میرسد که حاکمیت در ایران، بنا دارد این لوایح را تصویب و به این گروه ویژه اقدام مالی بپیوندد.
در همین رابطه، احمد راستینه، نماینده شهرکرد در مجلس یازدهم، گفت: ایران بر سر منافع ملی خود با هیچ گروه و فردی تعارف ندارد. از اینرو هر موضوعی که بتواند منافع ملی ایران را تامین کند و استقلال کشورمان را براساس قانون اساسی مورد خدشه قرار ندهد، ما از آن استقبال خواهیم کرد.
وی افزود: هر قاعده بینالمللی در دل تحریمها به گونهای طراحی شود که بتواند به استقلال ما آسیب وارد کند، حتماً جلوی آن خواهیم ایستاد. نمیشود از یک طرف تحریمهای پیچیده بینالمللی علیه کشورمان وضع کنند بعد از سوی دیگر ما را ملزم به پذیرفتن قواعدی بکنند که آن قواعد عملاً برای اثربخشی تحریمها است و نه برای خنثیسازی تحریمها.
نماینده شهرکرد در مجلس تصریح کرد: به عبارتی، FATF ظرفیتی است که در دل تحریمها میتواند فرصت دور زدن تحریمها را از جمهوری اسلامی ایران بگیرد. از اینرو اگر به واسطه تحریمها منافع ملی ما به خطر افتاده است نمیتوانیم حیات اقتصادی و امنیت ایران اسلامی را گره بزنیم به طراحیهایی که برای متوقف کردن رشد اقتصادی کشور طی دو سال اخیر شکل گرفته است.
نماینده مجلس یازدهم اظهار کرد: خوشبختانه در دو سال اخیر نشان دادیم با وجود اینکه FATF را براساس قواعدی که آنها میگویند نمیپذیریم اما رشد اقتصادی قابل توجهی داشتیم و امسال هم، به رشد اقتصادی بالای ۳.۵ درصد دست پیدا کردیم و این نشان میدهد که میتوانیم اقتصادمان را بدون اتکا بر خواستههایی که به دنبال اثربخش کردن تحریمها است، پیش ببریم.
راستینه در ادامه بیان کرد: رویه طرف مقابل رویه گذشته است و فعلاً انعطافی که ما حس کنیم منافع مان تامین میشود را در رفتار آنها نمیبینیم، هرچند در گفتوگوهایشان تلاش میکنند بازتاب دهند که ما به دنبال حل مسئله هستیم. البته معتقدم آنها نیاز دارند به حل مسئله. آنها امروز به حدی شرایط سخت در عرصه بینالمللی دارند که به شدت نیازمند این هستند که با جمهوری اسلامی ایران، به یک گفتوگوی برد – برد برسند. البته باید توجه کرد که ایران هم از مذاکره برد – برد حمایت خواهد کرد.
وی یادآور شد: پذیرش لوایح FATF از سوی حاکمیت در شرایط فعلی شایعه است چون صداقت و انعطافی از طرف مقابل نسبت به گذشته دیده نشده است. حال اگر طرف مقابل نشان دهد که در برداشتن تحریمها جدی هستند و ما بازتابش را ببینیم یعنی ایران در خط ترانزیت مالی دنیا حضور داشته باشد، نفتمان را بفروشیم، پول فروش نفت وارد کشور شود، سوئیفت بینالمللی برای کشور ما باز شود و تحریمهای ارزیمان برداشته شود، در این قالب حاضر به مذاکره و تفاهم هستیم. اما نمیشود طرف مقابل تحریمهای سنگینی علیه ما شکل دهد بعد FATF را برای متوقف کردن دور زدن تحریمها بر کشور تحمیل کنند.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟